Ekologiczna ryba na Polskim rynku to jeszcze wciąż rzadkość. Podczas chowu bardzo dbamy o najwyższą jakość i czystość wody oraz podłoża, które ważne jest zwłaszcza w przypadku ryb karpiowatych. Znaczenie ma także karma. Ekologiczny karp karmiony jest zbożami ekologicznymi, głównie jęczmieniem, pszenicą, żytem, grochem, kukurydzą. To również wpływa na jego smak. Dbamy także o dobrostan ryb.
W ekologicznej produkcji zagęszczenie ryb jest ograniczone, bardzo często jest to kilkunastokrotnie niższe nic obecnie praktykowane w akwakulturze konwencjonalnej (stawy hodowlane). Niskie zagęszczenie przekłada się na wyższy dobrostan ryb. W produkcji nie stosuje się chemii, leczenie konwencjonalnymi lekami alopatycznymi i antybiotykami ograniczone jest do minimum.
W ofercie łowiska znajdują się ekologiczne ryby: karp, amur biały, lin.
Karpie,liny i amury z założenia mają odżywiać się naturalnie na bazie naturalnej żyzności zbiorników wodnych. Tylko w niektórych przypadkach braku pożywienia można dokarmiać ryby głównie produktami roślinnymi.
Karp to ryba sezonowa, smakuje różnie w ciągu roku, najlepiej jednak przed Świętami Bożego Narodzenia. Na jesieni jest tłusty, mówi się „wypasiony”. Od połowy października już nie je, żyje z zapasów i spala niepotrzebne zapasy tłuszczu. Karp prócz tego, że chudnie to jak gąbka chłonie otoczenie, dlatego tak ważne są warunki w których żyje. Produkcja jest w stu procentach naturalna, opiera się na ciągłym współgraniu z naturą.
U nas ryba rośnie w sposób naturalny. Na powierzchni 6 m. kw. rozwija się tylko jeden karp. Można więc go porównać do kury z wolnego wybiegu. Prowadzimy hodowlę wyłącznie metodami naturalnymi, dzięki czemu nasze ryby posiadają wyjątkowe walory smakowe.
Ryby z naszego gospodarstwa mają wyjątkowe walory smakowe, gdyż dokarmiane są tylko zbożem, dzięki czemu wyhodowana ryba jest rybą ekologiczną. Wszystkie stawy oparte są na wodzie opadowej i małych ciekach, pierwszej klasy czystości.